top of page
edenweiss6824

למה זה קורה דווקה לי?


"הוא חתך אותי בכביש..." "הילד שוב לא מקשיב לי..." "לא אכפת לו ממני... הוא לא מכבד אותי..." "כל דבר קטן מקפיץ אותי" ומיד אחר כך..... עצבים, צעקות, קללות...

המצב הזה מוכר לכם? אם עוצמות הכעס שלכם גבוהות במצבים אלו או דומים להם- הגיע הזמן לעשות שינוי! התמודדות עם כעס אינה פשוטה, אך זו מיומנות שניתן בהחלט לרכוש.

אפשר להתגבר ולהתמודד עם הכעס ולא חייבים לתת לרגשות אלו להציף אתכם עד שאין מקום והכל מתפרץ החוצה בלי שליטה. כשאנו כועסים אנו למעשה פורקים רגשות שהצטברו בנו, לפעמים אפילו דבר קטן יכול להקפיץ אותנו לכעס בלי פרופורציה לסיטואציה. כעס שלא מנוהל נכון יכול לגרום לבעיות רבות בזוגיות ובכלל ביחסים בין אישיים ולהרוס כל חלקה טובה. ניהול כעסים הוא תהליך בו האדם לומד לנהל את רגשות הכעס שלו ולתעל אותם, דבר זה דורש תרגול מעשי שמתמקד בשינוי התנהגות, ככל שתתאמנו יותר כך יתקבע השינוי במוח.


אז מה עושים?


1. למדו לזהות את הכעס- להבין על מה אתם כועסים. כעס מתעורר בדרך כלל שלא עומדים בציפיות שהצבת לעצמך, רק שאחרים לא יודעים מהם ציפיות אלה...


2. נסו להבין מניין הכעס נובע ותנו לכך לגיטימציה- שאלו את עצמכם, למה זה מכעיס אותי? איזה רגשות חוץ מכעס הסיטואציה מעלה בי, האם פגעו בי? זלזלו בי?

חשוב להבין שאנו יכולים לשלוט ברגשות שלנו אך לא ברגשות האחרים, ולכן לא תמיד כדאי לקחת ללב התנהגות שנובעת מרגשות של אחרים.


3. התמודדות עם הכעס- כשאנו כועסים הגוף מרגיש זאת ומפריש עודף אנדרנלין, תחושת מתח בשרירים, חום בגוף ועוד.

כדאי ללמוד לתעל את האנרגיה הזו לדברים חיוביים



























Comments


bottom of page